Najlepszy deser na lato - Pavlova

Kasia
Ciasta
03.07.2020 13:14
Najlepszy deser na lato - Pavlova

Przygotowanie: Zobaczcie krótki film jak ja robię taką Pavlovą 👇👇👇 Ubijamy białka ,jak zaczną sztywnieć to dodajemy porcjami cukier,u ubijamy jeszcze kilka minut z cukrem ,żeby cukier się rozpuścił. Składniki: - 6 białek - 300 g cukru - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Na krem: - 250 g serka mascarpone - 250 ml śmietanki kremówki - 2- 3 łyżki cukru pudru Masę białkową wykładamy na środek blaszki od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia ,formujemy z niej okrąg ok 5-6 centymetrów wysokości. Krem nakładamy na górę upieczonej i ostudzonej bezy i na krem układamy dowolne owoce. Boki przeciągamy łyżką od dołu do góry ,żeby powstał charakterystyczny dla pavlovej rant (na filmiku można zobaczyć dokładnie) Mozecie użyć do niej różnych owoców, np tych na które jest akurat sezon lub jakie znajdziecie w sklepie. Robimy krem,do misy robota wlewamy śmietankę,dodajemy mascarpone i cukier puder i ubijamy sztywny krem. Bezę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni z termoobiegiem i od razu zmniejszamy temperaturę do 110 stopni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.swojskiejedzonko.com/2020/07/najlepszy-deser-pavlova.html