Krucha Tarta Z Kokosowym Budyniem I Rabarbarem

Iwona
Ciasta
15.05.2020 19:19
Krucha Tarta Z Kokosowym Budyniem I Rabarbarem

Składniki na prostokątną blaszkę do tarty 30 x 10 cm ciasto kruche: - 150 g mąki pszennej - 2 i 1/2 łyżki cukru pudru - 1 łyżeczka cukru waniliowego - 100 g masła - 1 żółtko - 1/2 łyżki kwaśnej śmietany 18 % budyń kokosowy: - 220 ml mleczka kokosowego (warstwa stała jak i płynna) - 50 ml zwykłego mleka lub np. ryżowego czy sojowego - 1/2 opakowania budyniu wanil. Składniki na prostokątną blaszkę do tarty 30 x 10 cm ciasto kruche: Kruche ciasto i delikatne, ale słodkie, budyniowe nadzienie z małą nuta kwaskowatości sprawia, że tarta znika w oka mgnieniu. bez cukru - 25 g cukru dodatkowo: - 2 nie duże, łodygi rabarbaru, obranego i pokrojonego - 2-3 łyżeczki cukru - odrobina wody - wiórki kokosowe Budyń kokosowy 1. Mleczko przekładamy do rondelka razem z cukrem. Krucha Tarta Z Kokosowym Budyniem I Rabarbarem Przepyszna wyszła ta tarta, tyle Wam napisze :) Kruche ciasto i delikatne, ale słodkie, budyniowe nadzienie z małą nuta kwaskowatości sprawia, że tarta znika w oka mgnieniu. 3. W tym czasie rabarbar wraz z cukrem i odrobiną wody przekładamy do garnka i podgotowujemy przez 3-5 minut (jeśli nie chcemy, możemy ominąć ten krok) Złożenie ciasta 4. Ciasto rozwałkowujemy na kształt formy (jeśli nie macie wyjmowanego dna w formie to najpierw posmarujcie je masłem i obsypcie bułką albo mielonymi orzechami lub kasza manna) i wylepiamy nim formę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotowanietoproste.blogspot.com/2020/05/krucha-tarta-z-kokosowym-budyniem-i.html