Sernik na zimno w musem jabłkowym

Ewa
Ciasta
28.03.2020 7:40
Sernik na zimno w musem jabłkowym

schłodzonego mleka skondensowanego niesłodzonego 2 łyżki żelatyny Mus jabłkowy: 1 kg jabłek 2 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 op. budyniu waniliowego 1 op. galaretki cytrynowej Całe jajka ubijamy wraz z cukrem i cukrem waniliowym na jasną, puszystą masę (powinna znacznie zwiększyć swoją objętość). Delikatny biszkopt, masa z serka homogenizowanego o smaku jabłka (u mnie z rodzynkami) oraz pyszny mus jabłkowy. Jabłka umieszczamy w garnku, skrapiamy sokiem z cytryny, zasypujemy cukrem i podlewamy 1 szklanką wody. 4 czubate łyżki mąki pszennej 1 łyżka oleju Masa serowa: 750 g serka homogenizowanego o smaku jabłkowym 3/4 szkl. Początkowo myślałam, że jedynie mogłoby być nieco wyższe… ale jednak nie, tak jest bardzo dobrze (ewentualnie można przygotować je na mniejszej blaszce). Biszkopt: 3 duże jajka 4 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego Gotujemy aż jabłka zmiękną i rozpadną się na mus, mieszamy. Masę serową wykładamy od razu na wystudzony biszkopt. Na masie serowej rozprowadzamy mus jabłkowy. Wstawiamy na około 15-18 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Obrane i pozbawione gniazd nasiennych jabłka kroimy na cząstki. Patyczkiem do szaszłyków zataczamy w obu masach kręgi, by nieco je ze sobą przemieszać .

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2020/03/28/sernik-na-zimno-z-musem-jablkowym/