Kakaowo-kokosowe ciasto z jabłkami

Marta
Ciasta
12.03.2020 21:51
Kakaowo-kokosowe ciasto z jabłkami

Kakaowo-kokosowe ciasto z jabłkami - składniki na ciasto: - 200 g masła - 1 szklanka cukru pudru - 1 opakowanie cukru waniliowego (16 g) - 6 jajek - 2 szklanki mąki pszennej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki kakao - 2 łyżki śmietany - 4 jabłka - 1,5 łyżeczki cynamonu Kokosowo-kakaowe ciasto z jabłkami - składniki na krem budyniowy: - 1 budyń śmietankowy (proszek: 40 g) - 400 ml mleka - 2/3 szklanki cukru pudru - 130 g miękkiego masła Kakaowo-kokosowe ciasto z jabłkami - składniki na posypkę kokosową: - 80 g wiórków kokosowych - 1,5 łyżki masła - 2 łyżki cukru Jak zrobić kakaowo-kokosowe ciasto z jabłkami? Na patelni rozpuść masło, dodaj cukier, wiórki kokosowe i smaż na niewielkiej mocy palnika przez około 10 minut do zarumienienia, co chwilę mieszając, by wiórki się nie przypaliły. Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto z kakao, jabłkami, kremem budyniowym i chrupiącą posypką kokosową. - Krem budyniowy wyłóż na ostudzone ciasto. Dodaj cukier puder i cukier waniliowy, utrzyj na gładką masę. Ciasto wyłóż na wierzch jabłek. Na gotujące się mleko wlej budyniową mieszankę i ugotuj gęsty budyń. - Ciasto wstaw na kilka godzin do lodówki. Wymieszaj i wyłóż na wierzch jasnego ciasta. - Połowę ciasta przełóż do formy o wymiarach 25 x 25 cm, uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia. - Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 55 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkoslonepichcenie.blogspot.com/2020/03/kakaowo-kokosowe-ciasto-z-jabkami.html