Pomarańczowo-serowo babeczki z ricottą i sokiem pomarańczowym

Jolanta
Ciasta
19.02.2020 7:35
Pomarańczowo-serowo babeczki z ricottą i sokiem pomarańczowym

cukru 1 łyżeczka domowego cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 250 g ricotta 1 łyżka soku z pomarańczy + 50 ml soku z pomarańczy na syrop + 1 łyżeczka cukru 2 łyżki cukru pudru skórka otarta z pomarańczy Przygotowanie: W misie robota mieszamy sypkie produkty: mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Pomarańcze są teraz takie tanie, że nie mogłam się oprzeć aby na sylwestra nie wykorzystać ich do przygotowania kremu do kruchych babeczek, oraz syropu z pomarańczy. Ser ricotta ubijamy z cukrem pudrem, otartą skórką pomarańczy i sokiem z pomarańczy. Syropem polałam krem przygotowany na bazie sera ricotta, soku z pomarańczy i cukru pudru. Wstawiamy do piekarnika nastawionego na 180 stopni lub 160 stopni z termoobiegiem i pieczemy ok. 20 minut, babeczki powinny rumiane. Wyciągamy foremki z piekarnika, gdy przestygną wyciągamy babeczki z foremek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/ciasta-i-ciasteczka/pomaranczowo-serowo-babeczki-orangecheese-cupcakes/
damsko męskie spojrzenie na kuchnię

damsko męskie spojrzenie na kuchnię

Jolanta