ROLADA BISZKOPTOWA NA ŚWIĘTA BOŻEGO NARODZENIA

KAROLINA
Ciasta
10.12.2019 14:49
ROLADA BISZKOPTOWA NA ŚWIĘTA BOŻEGO NARODZENIA

Oryginalny Sok ZIMA znajdziecie w dwóch smakach: - Jabłko, imbir: polecany jako naturalny grzaniec, można go spożywać na ciepło i na zimno, w jesienne i zimowe wieczory szybko podniesie temperaturę naszego ciała, a imbir jest wskazany w okresie przeziębień. - Jabłko, imbir, cynamon,goździki: sprawdzi się super teraz w okresie przedświątecznym, jest to naturalny grzaniec, również może być spożywany na ciepło, jak i na zimno. Masa: - 330 ml Oryginalny Sok ZIMA (jabłko- cynamon-goździki) lub Oryginalny Sok ZIMA (jabłko -imbir) - 2 galaretki cytrynowe - 250 ml serka mascarpone - 200 g zamrożonych czerwonych porzeczek, malin, jeżyn lub jagód Galaretki rozpuść w 100 ml wrzątku, dodaj sok i całość wymieszaj. Przepis na roladę biszkoptową: - 7 jaj - 7 czubatych łyżek mąki tortowej - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli Białka wybij do misy robota, dodaj sól, ubij na sztywną pianę. Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na przepyszną roladę biszkoptową, z zimowym nadzieniem na bazie serka mascarpone, owoców i Oryginalnego Soku zimowego. Możecie, tak jak ja, ozdobić je czekoladą w takiej formie aby przypominało korę drzewa, będzie jeszcze bardziej w klimacie zimy i zbliżających się świąt. Wylej ją w formie długich cienkich pasów i rozprowadź pędzlem aby widoczne były smugi od pędzla, takie wstążki po zastygnięciu przypominać będą korę drzewa, możesz nimi dodatkowo udekorować ciasto. Gdy stanie się już dość gęsta, taka nazwijmy na w pół galaretka, odwiń roladę i nadziej masą dokładnie. Zmniejsz obroty robota na 1 i dodawaj po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, ubijaj delikatnie i powoli. Na dużą blachę (46 cm x 37 cm) z piekarnika, wylej równo ciasto, rozprowadź delikatnie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smykwkuchni.blogspot.com/2019/12/rolada-biszkoptowa-na-swieta-bozego.html