CZEKOLADOWE CIACHA

Ciasta
04.12.2019 22:56
CZEKOLADOWE CIACHA

Składniki

CIASTO

CIASTO:
- 100g margaryny zwykłej
- 100g masła
- 2 jajka
- 4 łyżki kakao
- 3 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 cukier waniliowy
- 1/2 buteleczki aromatu waniliowego
- 1/2 szklanki cukru
- tabliczka mlecznej czekolady

- kolorowe cukierki (lentynki) do posypania

Przepis

CIASTO

1. Margarynę i masło rozpuszczamy, studzimy. Mąkę, kakao, proszek oraz cukry łączymy, dodajemy roztopione masło z margaryną. Czekoladę kroimy na drobną kostkę i dodajemy do pozostałych składników, wyrabiamy ciasto.

2. Następnie formujemy małe kuleczki, które wykładamy na blachę i delikatnie przygniatamy, tak aby ciastko miało grubość ok. 1 cm. Posypujemy pokrojonymi cukierkami, delikatnie wgniatając je w ciasto.
Tak przygotowane ciastka wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 20 minut.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną