Sernik z brzoskwiniami i delikatną bezą!

Asia
Ciasta
31.10.2019 15:58
Sernik z brzoskwiniami i delikatną bezą!

130 min Liczba porcji: 16 Składniki: Kruche ciasto: 500 g mąki pszennej (ok. 3 szklanki) 250 g zimnego masła 4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 żółtek Masa serowa: 100 g miękkiego masła 3/4 szklanki cukru 32 g cukru waniliowego z prawdziwą wanilią 1 kg twarogu z wiaderka 4 duże jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka przyprawy do sernika Beza: 5 białek 1/2 szklanki cukru Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń w syropie Jak zrobić sernik z brzoskwiniami? Mniejszą część ciasta wyjmujemy z zamrażalnika, ścieramy je na tarce na grubszych oczkach na wierzch ciasta. Jeżeli też tak jak ja uwielbiasz serniki, to zobacz też koniecznie przepis na Sernik z krówką i orzeszkami oraz Sernik z malinami. Krok 1 Składniki na kruche ciasto dodajemy do miski, zagniatamy kruche ciasto (najpierw siekamy nożem, a później szybko zagniatamy dłońmi gładkie ciasto). Może ten wypiek jest zbyt powszechny, często spotykany na przyjęciach lecz zaskakująco bardzo dużo osób wyszukuje na niego sprawdzony przepis. Przepis na: Sernik z brzoskwiniami i delikatną bezą Przygotowanie: 55 min Pieczenie: 75 min Łącznie: Sernik z brzoskwiniami sam w sobie nie jest przesłodzony – szczerze mówiąc nie przepadam za takimi mega słodkimi. Sernik z brzoskwiniami i delikatną bezą jest jednym z moich ulubionych. Nakłuwamy widelcem, a mniejszą w tym czasie wkładamy do zamrażalnika na minimum 30 minut. Następnie dodajemy twaróg z wiaderka (lub tłusty twaróg zmielony dwukrotnie w maszynce), mąkę ziemniaczaną i przyprawę do sernika. Krok 4 Miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://poprostupycha.com.pl/przepis/sernik-z-brzoskwiniami/