Strucla wiśniowa z ciasta Filo

Karol
Ciasta
29.07.2019 18:00
Strucla wiśniowa z ciasta Filo

Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Strucla wiśniowa z ciasta Filo wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 50 min. Ilość porcji 6 osób 5 from 2 votes Strucla wiśniowa z ciasta Filo Potrzebne składniki 500 g wiśni (wydrylowanych) 1 opakowanie ciasta Filo 3 łyżki cukru brązowego 1/2 kostki masła 1 opakowanie cukru wanilinowego (lub laska wanilii) 1/2 łyżeczki cynamonu Kolejno płaty posmarowane nakładałem jeden na drugi. na ostatni posmarowany płat, nałożyłem wiśnie zostawiając 5 cm miejsca z jednego dłuższego brzegu. W paczce, którą kupujemy jest zazwyczaj koło 7 płatów dość dużej wielkości i to spokojnie wystarczy na struclę dla kilku osób. Ciasto rozłożyłem na blacie i każdy płat kolejno smarowałem pędzelkiem masłem z cukrem i cynamonem. Dokładnie zawinąłem ciasto z owocami w rulon, w stronę brzegu bez owoców. Wystarczy płaty posmarować masłem z cukrem i cynamonem, złożyć i zawinąć w środek owoce. Podawane na ciepło jest super, najlepiej z gałka lodów. Ma szereg zastosowań głównie w wersjach wytrawnych, ale można z niej też zrobić pyszny deser. Posmarowałem z wierzchu lekko resztką masła i posypałem 2 szczyptami cukru przez środek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/strucla-wisniowa-z-ciasta-filo/