Tarta budyniowa z truskawkami

Karol
Ciasta
18.06.2019 21:54
Tarta budyniowa z truskawkami

Tarta budyniowa z truskawkami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki Kruche ciasto 150 g mąki 100 g masła 50 g cukru 1 żółtko Na tartę 500 g truskawek 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 3 łyżki cukru 600 ml mleka 1 laska wanilii kilka listków świeżej mięty Wstawiłem tartę na 15 min. do piekarnika o temperaturze 180 stopni, Po 15 minutach zdjąłem obciążenie i wstawiłem ponownie na 5-10 min do lekkiego zbrązowienia ciasta. Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Na wierzchu położyłem kilka listków mięty, poczekałem aż lekko całość przestygnie i wsadziłem na godzinę do lodówki. Najłatwiej zwyczajnie je po wyjęciu z lodówki rozwałkować szybko na cienki placek, ciut większy niż forma. Szybko wyrobiłem ciasto rekami, zawinąłem w folię i wrzuciłem na 40 min do lodówki. Formę na tartę wysmarowałem cienko masłem i wylepiłem całą łącznie z brzegami ciastem. Taka tarta budyniowa z truskawkami wywoła uśmiech na niejednej twarzy. Truskawki – uwaga tu mój patent, pokroiłem na plasterki krajalnica do jajek. Na wierzch wsypałem ziarna fasoli, które używam własnie do obciążania ciasta by nie wyrosło. Wylałem budyń na jeszcze gorącą tartę i wyrównałem powierzchnię.. Nie za słodka, pełna pysznych truskawek i obowiązkowo na kruchym spodzie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/tarta-budyniowa-z-truskawkami/