Drożdżowe z rabarbarem

Ciasta
03.06.2019 10:02
Drożdżowe z rabarbarem

Składniki: – 2 1/2 szklanki mąki pszennej – 2 jajka – 1/2 szklanki mleka – 1/2 szklanki cukru – 1 cukier wanilinowy – 1/2 szklanki oleju – 5 dag świeżych drożdży – 4 sztuki dużego rabarbaru – szczypta soli – tłuszcz do wysmarowania foremki o wymiarach 25 x 30 cm Kruszonka – 1 3/4 szklanki mąki pszennej – 3/4 szklanki cukru – 20 dag masła Przygotowanie: Mąkę przesiać. Do dużej miski wsypać 1 szklankę mąki, dodać pokruszone drożdże, cukier, letnie mleko i roztrzepane jajka oraz olej i sól. Przykryć lnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 3 godziny, aby wyrosło. Piec w piekarniku ok 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie ciasto jeszcze chwilę wyrabiać i przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/drozdzowe-z-rabarbarem/