tort cappuccino

Ciasta
21.05.2019 8:35
tort cappuccino

Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej... biszkopt : 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej poncz do nasączenia: 40-50ml wódki 1 szkl (250ml) wody 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 3 łyżeczki cukru krem: 600ml mocno schłodzonej śmietany 30% lub 36% 4 łyżki cappuccino w proszku 4-5 łyżek cukru pudru 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej poncz do nasączenia: 40-50ml wódki 1 szkl (250ml) wody 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 3 łyżeczki cukru krem: 600ml mocno schłodzonej śmietany 30% lub 36% 4 łyżki cappuccino w proszku 4-5 łyżek cukru pudru 150g serka kremowego Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę. Gdy masa śmietanowa jest już sztywna dodajemy serek i sprawdzamy czy jest odpowiednio słodka w razie potrzeby dodajemy jeszcze cukier. Gdy masa śmietanowa jest już sztywna dodajemy serek i sprawdzamy czy jest odpowiednio słodka w razie potrzeby dodajemy jeszcze cukier. Gorące ciasto wyjmujemy z piekarnika, i z wysokości około 60 cm upuszczamy je (w formie) na podłogę. Gorące ciasto wyjmujemy z piekarnika, i z wysokości około 60 cm upuszczamy je (w formie) na podłogę. Masa śmietanowa: Śmietanę ubijamy na sztywno; podczas ubijania stopniowo dodajemy cukier i cappuccino. Masa śmietanowa: Śmietanę ubijamy na sztywno; podczas ubijania stopniowo dodajemy cukier i cappuccino. Na samą górę położyć ostatni blat, nasączyć go resztą ponczu, wierzch i boki dowolnie dekorujemy pozostałym kremem i wstawiamy do lodówki... Boki biszkoptu oddzielamy nożem od formy kiedy ciasto będzie całkowicie wystudzone. Boki biszkoptu oddzielamy nożem od formy kiedy ciasto będzie całkowicie wystudzone. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier, dalej ubijając. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier, dalej ubijając. Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę. Piec w temperaturze 160 - 170ºC około 30-40 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.mniam-mniam.com.pl/2019/05/tort-cappuccino.html