Bułki z czekoladą

Beata
Ciasta
21.05.2019 7:49
Bułki z czekoladą

Składniki 360 g mleka 7 g suchych drożdży 500 g mąki pszennej 60 g cukru 1/2 łyżeczki soli 40 g miękkiego masła Dodatkowo 40 g białej czekolady 40 g mlecznej czekolady Każdą czekoladę rozpuścić na parze Po tym czasie uformować z ciasta wałek i podzielić go na 12 równych części. Przekryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około 1 godzinę. Zapewniam, że na zjedzeniu jednej bułki się nie skończy. Mleko lekko podgrzać, wsypać drożdże wymieszać i odstawić na 5 minut. Masło pokroić w małe kawałki i ponownie zagnieść z masłem ciasto. Po wyrośnięciu bułek każdą rozgnieść palcami na grubszy placek i ulepić bułkę. Z ciasta uformować kulę i wstawić do miski wysmarowanej masłem lub olejem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2019/05/buki-z-czekolada.html

smak i uczucie

Beata