Ciasto czekoladowe z burakami bez jajek

Alina
Ciasta
16.05.2019 10:59
Ciasto czekoladowe z burakami bez jajek

- Mokre składniki: - 150 ml puree z gotowanych buraczków - 200 ml oleju - 250 ml mleka - 1 łyżka octu jabłkowego - Suche składniki: - 2,5 szkl mąki pszennej - 3/4 szkl cukru - 2 łyżki kakao - 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 płaska łyżka kawy inki - 100 g gorzkiej czekolady - Polewa czekoladowa: - 60 g margaryny - 1/4 szkl cukru pudru - 1,5 łyżki wody - 1,5 łyżki kakao - Dodatkowo: - powidła śliwkowe - posiekane pistacje - posypka czekoladowa W jednym naczyniu zmiksować mokre składniki. Ciśnienie pompy próżniowej: do -0,5 bar - Ciśnienie próżni w worku: do -0,8 bar - Waga: 3,3 kg - Wymiary: 410 mm x 100 mm x 220 mm W opakowaniu - Zgrzewarka próżniowa FFS005x - 5 worków x 0.94 L - 5 worków x 3.78 L - 1 folia do próżniowego pakowania rolka 28 cm x 3 m - 1 pojemnik do pakowania próżniowego - 1 wężyk do odsysania powietrza z pojemników FoodSaver® - Instrukcja w języku polskim - Pakowanie próżniowe i zgrzewanie - Łatwy mechanizm zamykania: na zatrzask - Kontrolki LED - Tryb zgrzewania - Tryb pakowania produktów wilgotnych/suchych - Funkcja pulsacyjna dla delikatnych produktów - 3 poziomy prędkości - Wbudowany schowek na rolkę i gilotyna - Wyjmowana tacka nadająca się do mycia w zmywarce - Moc: 140 W - Przepływ powietrza: 4,7 l/min - Zapakowane produkty chronione są przed rozwojem bakterii, nie obsychają, dłużej zachowują swój smak, zapach, świeżość, wartości odżywcze i co ważne produkty nie wchłaniają innych aromatów. Po odessaniu powietrza z worka lub pojemnika produkty zostają szczelnie zamknięte, dzięki czemu wielokrotnie wydłuża się ich okres przechowywania nawet do 5 razy dłużej. Od teraz wyjazdy na wycieczki plenerowe nie będą problemem, bo mam sprzęt, dzięki któremu bezpiecznie zapakuję jedzenie. Do suchych składników wlać mokre zmiksować do połączenia się składników i na końcu wsypać drobno posiekaną czekoladę. Informacje o zgrzewarce: Produkty zapakowane próżniowo zgrzewarkami FoodSaver pozwalają na dłużej zachować świeżość produktom. Dopóki nie miałam i nie korzystałam nie wiedziałam co tracę. Możemy pakować mięso, warzywa, owoce, sosy, zupy, sery, ciasta, pieczywo a także produkty suche takie jak kasze, płatki czy bakalie. Dzięki próżniowemu pakowaniu zaoszczędzimy też sporo miejsca w lodówce czy zamrażarce. Ciasto przelać do tortownicy o średnicy 21 cm wyłożonej na dnie papierem do pieczenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://ala-piecze.blogspot.com/2019/05/ciasto-czekoladowe-z-burakami-bez-jajek.html