Sernik na ciemnym spodzie

Anna
Ciasta
28.04.2019 12:45
Sernik na ciemnym spodzie

Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki, 1 kostka masła lub margaryny, 1 jajko, ¾ szklanki cukru pudru, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, Olejek waniliowy Składniki na masę serową: 1 kg sera twarogowego, ½ kostki masła, 1 szklanka cukru, Pół torebki budyniu śmietankowego, 5 jajek Można podzielić ciasto na dwie części, wtedy kakaowe ciasto będzie nie tylko na spodzie, ale też na wierzchu sernika. Opis Sernik na ciemnym spodzie: Przedstawiamy przepis na sernik na ciemnym spodzie, który atrakcyjnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Taki sernik jest doskonały na święta, a także na różne rodzinne spotkania, imieniny, urodziny. Ciasto zetrzeć na blachę na tarce i wyrównać powierzchnię. Sposób przygotowania: Zarobić ciemne ciasto, siekając najpierw tłuszcz z mąką na stolnicy, następnie dodając resztę składników. Część ciasta można zetrzeć na wierzch ciasta.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/sernik-na-ciemnym-spodzie/