Rustykalna tarta z rabarbarem i marcepanem

Ciasta
15.04.2019 21:50
Rustykalna tarta z rabarbarem i marcepanem

Polecam z gałką lodów śmietankowych 🙂 Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki 1/2 szklanki mielonych migdałów 125 g masła 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany szczypta soli Nadzienie: około 350 g rabarbaru 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej masy marcepanowej 100 g schłodzonej 1 łyżka migdałów w płatkach Przygotowanie: Ciasto: Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy mielone migdały, cukier puder, sól i masło, które siekamy na jak najmniejsze kawałeczki (składniki można również przełożyć do malaksera i lekko zmiksować). To też może Cię zainteresować: → Galette z jabłkami, orzechami włoskimi i żurawiną → Kruche ciasto z rabarbarem, daktylami i kruszonką → Ciasto z rabarbarem i suszoną morwą → Domowa masa marcepanowa Po schłodzeniu rozwałkowujemy na papierze do pieczenia okrągły placek (o średnicy około 30 cm) i razem z papierem przekładamy na blaszkę. Share Pinterest Print Wyjątkowo prosta do przygotowania rustykalna tarta z rabarbarem i masą marcepanową, posypana migdałami w płatkach. To jeden z tych wypieków, nad którym nie trzeba się napracować a efekt zadowoli niejednego łasucha. Przekładamy na rozwałkowane ciasto, zostawiając około 3,5 cm brzegu. Ciasto owijamy folią i wstawiamy do lodówki na około 45 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://oryginalnysmak.pl/rustykalna-tarta-z-rabarbarem-i-marcepanem/