Babeczki jogurtowo cytrynowe z kremem truflowym

Alina
Ciasta
08.04.2019 9:54
Babeczki jogurtowo cytrynowe z kremem truflowym

Składniki: - Babeczki: 18 szt - 3 jajka - 1 szklanka jogurtu greckiego - 2,5 szklanki mąki pszennej - 0,5 szkl mąki kokosowej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1i1/4 szklanki cukru - 0,5 szklanki oleju - 3 łyżki soku z cytryny - skórka otarta z jednej cytryny - Krem truflowy: - 200 ml kremówki 36% - 180 g trufli - 60 g gorzkiej czekolady - 80 g mascarpone - czekoladowe jajeczka Babeczki: Na końcu wsypać skórkę z cytryny i wlać sok. Formę do wypieku babeczek wyłożyć foremkami do muffinek Stella. Zimną czekoladową kremówkę włożyć na kilka godzin do lodówki najlepiej na całą noc. Jajka z cukrem zmiksować na puszystą masę. Do zimnej kremówki dodać zimne mascarpone i zmiksować na sztywny krem. Przepis na krem truflowy z bloga Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec do suchego patyczka około 25-30 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://ala-piecze.blogspot.com/2019/04/babeczki-jogurtowo-cytrynowe-z-kremem.html