Mini beza pavlova serce z kremem i malinami

Anna
Ciasta
19.02.2019 10:05
Mini beza pavlova serce z kremem i malinami

Krem: - śmietana kremówka 30% ok. 330 ml, - serek mascarpone 250 g, - ok. 1-2 łyżki drobnoziarnistego cukru do wypieków (do smaku), - 1/2 łyżeczki pasty Waniliowej (np. dr Oetker), - ozdoby do dekoracji (serduszka dr Oetker), - świeże maliny, - odrobina cukru pudru. Wykonanie: Oddzielamy idealnie białka od żółtek. Na bezę dodajemy krem, na to kolejne serce i ponownie krem, dekorujemy malinami, mini bezikami i posypką cukrową w kształcie serduszek. Polecam ten przepis nie tylko od święta :) - 3 białka rozmiaru M (min. 32 g jedno), - 150 g drobnego cukru do wypieku, - szczypta soli, - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej. Mini pavlova w kształcie serca była by idealnym deserem na Walentynki, ale czy nie możemy obchodzić Walentynek codziennie? Krem: Śmietanę z cukrem (cukier dodajemy wg uznania, ja dodałam mniej, gdyż beza jest mocno słodka) ubijamy na sztywno. Na płaską blaszkę wykładamy papier do pieczenia, a następnie wyciskamy bezę na kształt serca. Ubijamy białka na sztywno ze szczyptą soli, ale uważamy żeby ich nie przebić. Następnie dodajemy stopniowo cukier, łyżka po łyżce za każdym razem dokładnie ubijamy rózgą do idealnego rozmieszania cukru. Na koniec dodajemy mascarpone, delikatnie mieszamy łyżką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://anamarisworld.blogspot.com/2019/02/mini-pavlova-serce-z-kremem-i-malinami.html