Brownie – czekoladowa rozpusta

Judyta
Ciasta
12.01.2019 8:42
Brownie – czekoladowa rozpusta

Niedużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia Roztapiamy na małym ogniu, w rondelku masło i 200 g czekolady, ciągle mieszamy aż do roztopienia, a następnie zestawiamy z ognia Miksujemy mikserem jajka z cukrem, a następnie dodajemy powoli czekoladę i masło do uzyskania gładkiej masy Dodajemy mąkę, oraz sól i ucieramy na jednolite ciasto Wykładamy na blaszkę i wyrównujemy Pozostałą czekoladę ścieramy na grubej tartce i posypujemy nią ciasto Pieczemy ok 35 min Składniki: masło – 200 g gorzka czekolada – 300 g cukier – 1 szklanka jajka – 3 szt mąka – 1 szklanka sól – jedna szczypta Przygotowanie: Więc jeśli nie macie silnej woli, by zatrzymać się na jednym kawałeczku, lepiej nie próbujcie go piec. Szczególnie gdy się jest na diecie, jak ja teraz. Już sam zapach roznoszący się po domu w trakcie pieczenia powala. To wyglądające jak zakalec ciasto, to esencja czekoladowości w czekoladowym cieście.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://myslipotarganej.pl/brownie-czekoladowa-rozpusta/