Sernik dyniowy na piernikowym spodzie

Alina
Ciasta
07.12.2018 18:07
Sernik dyniowy na piernikowym spodzie

- Składniki: - Spód: - 250 g herbatników - 130 g masła - 2 łyżki kakao - 2 łyżeczki przyprawy do pierników - Masa serowa: - 1 kg twarogu półtłustego(suchy)* - 1 szkl ksylitolu lub cukru - 5 jajek - 1 budyń śmietankowy b/c (proszek) - 100 ml śmietany kremówki 30% - 150 ml oleju rzepakowego - 220 g puree z dyni Herbatniki zmielić na proszek w blenderze. Wsypać budyń w proszku, śmietanę (płynną), olej, puree z dyni i całość zmiksować na wolnych obrotach do połączenia się składników. Masa serowa: Twaróg zmielić w maszynce na drobnych oczkach, dodać jajka, ksylitol i chwilkę miksować na wolnych obrotach. Masy serowej nie miksujemy za długo ani na zbyt szybkich obrotach by nie zrobiła się puszysta. Włożyć do piekarnika nagrzanego z termoobiegiem(góra-dół) na 170 stopni i piec około 70 minut. U mnie tortownica z ceramicznym dnem i silikonową obręczą więc nie smarowałam i nie sypałam mąką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ala-piecze.blogspot.com/2018/12/sernik-dyniowy-na-piernikowym-spodzie.html