Sernik z nutellą

Mikołaj
Ciasta
01.12.2018 12:00
Sernik z nutellą

Składniki na spód: 300g ciastek holenderskich z czekoladą 2 łyżki kakao 80g orzechów laskowych 90g masła Ciastka i orzechy laskowe blendujemy w malakserze, mieszamy je z kakao. Składniki na masę serową: 500g twarogu z wiaderka firmy Piątnica 360g nutelli 125 ml śmietany kremówki 30% 1/2 szklanki cukru 5 dużych jajek Polewa czekoladowa: 100g gorzkiej czekolady 70% 110 ml śmietany kremówki 30% Śmietankę kremówkę podgrzewamy w mikrofali, lub w garnuszku do temperatury około 90°C. Sernik z nutellą to połączenie, które na pewno zostanie na długo w pamięci każdemu łasuchowi czekoladowych ciast. Następnie dodajemy rozpuszczone masło w temperaturze pokojowej i dokładnie mieszamy do połączenia się składników. Następnie mieszamy energicznie do połączenią się składników i wylewamy polewę na przestudzony sernik. Formę z ciastem wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy twarogowej. Całość zwieńczona jest polewą z gorzkiej czekolady i śmietany kremówki. Pozostawiamy na 2 minuty, aby temperatury się wyrównały.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://aletorcik.pl/sernik-z-nutella/