Kajmak z orzechami

Wiesław
Ciasta
06.11.2018 18:00
Kajmak z orzechami

Idealne ciasto dla wielbicieli orzechów i słodkiej masy kajmakowej 1 margaryna 2,5 szklanki mąki 6 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia odrobina soli 1 szklanka cukru 6 białek 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 15 dag posiekanych orzechów włoskich 10 dag wiórków kokosowych 1 puszka masy krówkowej W tym czasie ubijamy białka z odrobiną soli na sztywno i dodajemy małymi porcjami cukier oraz pozostałe składniki na bezę. Upieczone placki przekładamy masą krówkową (masę wykładam z puszki do garnka i lekko podgrzewamy, ciągle mieszając, aby się częściowo rozpuściła). Następnie na podpieczony spód wykładamy połowę powstałej masy i ponownie pieczemy około pół godziny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.obzarciuch.pl/2013/11/kajmak-z-orzechami.html