Ciasto maślane z rabarbarem i kruszonką

Krzysztof
Ciasta
01.06.2014 9:04
Ciasto maślane z rabarbarem i kruszonką

Przepis

Przepis na 1 blachę:

Na ciasto:

- 2 i 1/2 szkl. mąki

- 1 szkl. cukru

- 2 jajka

- 1/2 szkl. oleju

- 1 szkl. mleka ukwaszonego

- 2 łyżeczki proszku do pieczenia

- 1 olejek lub cukier wanilinowy

- odrobina wiórek kokosowych (do posypania)

- 400 g rabarbaru

Na kruszonkę:

- 2 szkl. mąki

- 9 łyżek margaryny

- 9 łyżek cukru

-odrobina olejku waniliowego

1. Wszystkie składniki na ciasto razem miksujemy.

2. Wylewamy na blachę, posypujemy wiórkami kokosowymi, a na nie- pokrojony w kostkę i posłodzony rabarbar.

3. Wszystkie składniki na kruszonkę mieszamy palcami, uzyskując luźną konsystencję. Następnie posypujemy nią wierzch ciasta.

4. Pieczemy w temperaturze 180'C przez około 40 minut.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną