Wytrawny keks z warzywami – idealna przystawka lub drugie śniadanie na wynos

Zjem
Ciasta
23.09.2018 15:21
Wytrawny keks z warzywami – idealna przystawka  lub  drugie śniadanie na wynos

mleka krowiego, 3 jajka, 1//2 szk. oliwy z oliwek, 100g suszonych posiekanych pomidorów, 1 mały słoiczek odcedzonych zielonych oliwek, 1 mały słoiczek odcedzonych czarnych oliwek, 2 kolorowe posiekane papryki, 1 mała cukinia ok 200g 1 łyżeczka proszku do pieczenia do smaku sól, pieprz i tymianek Przygotowanie: Warzywa posiekaj w kostkę, a jajka zmiksuj z oliwą. 🙂 Ten przepis pochodzi z mojego hitowego E-booka “Legalny Przemyt Warzyw – jest w nim łącznie 10 przepisów na dania z warzyw (ciasta, muffinki, gofry, przekąski, itp). Muffiniki z fetą i suszonymi pomidorami – kolejny imprezowo-śniadaniowy hit 🙂 Zdrowe ciasto marchewkowe z polewą jogurtową – pyszne jest! Jeśli nie jesz jajek, to możesz je w tym przepisie wymienić na 9 łyżek ubitej aquafaby, czyli zalewy po ciecierzycy w słoiku/puszce (więcej o niej poczytasz tu). Jak widzisz jest coraz więcej miejsc, gdzie możemy wspólnie wymienić się swoimi kulinarnymi doświadczeniami i lepiej się poznać 🙂 Pozdrawiam smacznie Anna Lena ze Zjem Cię! (Odwiedzono 6 553 razy, 1 wizyt dzisiaj) Gdy ciasto się upiecze wyłącz piekarnik i uchyl jego drzwiczki – pozostaw w nim keks jeszcze przez 10 minut. Mleko krowie z powodzeniem zamienisz na roślinne – ja polecam orkiszowe lub własne kokosowe. Świetnie się sprawdza w roli w przystawki, można go również zabrać jako drugie śniadanie do szkoły czy pracy. Wytrawny keks z warzywami – rady: Zamiast tradycyjnej mąki pszennej możesz dodać mąką orkiszową. Inne przepisy z przemytem warzyw (kliknij zdjęcie lub opis): Jajeczne muffinki 🙂

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://zjem-cie.pl/wytrawny-keks-z-warzywami/