Kruche ciasto z owocami i bezą

Ciasta
01.07.2018 9:24
Kruche ciasto z owocami i bezą

Ciasto: 375 g mąki pszennej 75 g cukru 300 g zimnego masła 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 6 żółtek Beza: 6 białek 200 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Owoce: 500 g owoców sezonowych 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka cukru (można pominąć) Uformować w kulę, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na około pół godziny. Wyłączyć piekarnik i zostawić w nim ciasto jeszcze na 15 minut. Zimne masło zagnieść z mąką, proszkiem do pieczenia, cukrem oraz żółtkami. Nic tak nie poprawia humoru jak duża blacha ciasta z owocami 😉 Podpiec ok. 20 minut w temperaturze 180ºC. Wierzch wygładzić łyżką i posypać startą na tarce pozostałą częścią ciasta. Piec ok. 25 minut w temperaturze 180ºC. Możecie użyć dowolnych owoców sezonowych np. truskawek, malin, borówek czy jeżyn.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/kruche-ciasto-z-owocami-i-beza/