Truskawkowy sernik

Ciasta
15.05.2018 18:47
Truskawkowy sernik

Składniki: - 1 opakowanie okrągłych biszkoptów (120 g) - 1 kg serka truskawkowego w wiaderku - 1 szklanka cukru pudru - 1 łyżeczka cukru waniliowego - 3-4 łyżki żelatyny - 1/2 szklanki wrzątku - 500 g truskawek - okrągła forma, średnica 22-24 cm 1. Żelatynę rozpuszczamy dokładnie w 1/2 szklanki wrzątku, zostawiamy do całkowitego wystudzenia. 2. Spód formy wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim biszkopty. 2. Spód formy wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim biszkopty. Kilka truskawek kroimy na połówki i przyklejamy do ścianek tortownicy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.knurr.pl/2018/05/truskawkowy-sernik-na-zimno.html