Brownie jaglane z kokosem

Katarzyna
Ciasta
23.04.2018 20:08
Brownie jaglane z kokosem

😋Składniki:-300 g kaszy jaglanej-20 g oleju (u mnie kokosowy)-4 łyżki kakao ciemnego-szklanka słodzika/cukru lub więcej wedle uznania-400 ml mleka Mlekovita bez laktozy -10 łyżek wiórków kokosowych-1 łyżka mąki ziemniaczanej-1 łyżeczka sody-1 łyżeczka octu jabłkowegopolewa:-3 łyżki kakao ciemnego-30 g oleju kokosowego-4 łyżki wody-4 łyżki słodzika/cukru+wiórki kokosowe do posypania i potłuczone orzechyPrzygotowanie:1. Ja je dzisiaj wykonałam w nieco zdrowszej wersji bez użycia mąki (jedynie 1 łyżka), w zamian na bazę dałam przepyszną i sycącą kaszę jaglaną. 5. Olej rozpuszczamy dodajemy kakao, wodę, słodzik i mieszamy dokładnie do połączenia składników i gładkości polewy. Jest zbite, mocno sycące, dlatego 2 kawałeczki tego ciacha w zupełności wystarczą aby się najeść i rozkoszować się smakiem. Posypujemy wiórkami kokosowymi i orzechami, wstawiamy do lodówki (ciasto musi być ostudzone!).Wartość odżywcza całego ciasta (dzielimy przez ilość kawałków):2230 kcalB 53 gW 238 gT 130 g 2. Do mleka dodajemy kakao, mieszamy do połączenia składników. 3. Kaszę przekładamy do melaksera, dolewamy mleko z kakao i miksujemy do dokładnego połączenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.zdrowo-i-aktywnie.pl/2018/04/brownie-jaglane-z-kokosem.html