Mazurek cygański

Beata
Ciasta
04.04.2018 19:42
Mazurek cygański

Składniki Suche wafle kwadratowe 5 jaj 120 g cukru 100 g mąki pszennej 100 g orzechów włoskich drobno posiekanych 100 g rodzynek (sparzonych gorącą wodą) 100 g skórki kandyzowanej cytrynowej i pomarańczowej 50 g suszonych śliwek (dałam suszone morele) drobno pokrojonych 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Lukier 1 białko 120 g cukru pudru sok z cytryny Białko utrzeć z cukrem i cytryną na gładko. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem do połączenia się składników. Polewa 50 g czekolady deserowej Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (na parze). Ciasto wylać na wafle wyrównać i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 30 minut. Może i Wy skusicie się na proste ciasto bakaliowe na waflu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2018/04/mazurek-cyganski.html

smak i uczucie

Beata