Gorące śliwki pod kruszonką z kokosem

Martyna
Desery
01.10.2017 15:51
Gorące śliwki pod kruszonką z kokosem

🙂 Składniki na 4 porcje: – 5 dużych lub 10 małych śliwek – 1 jabłko – 3 łyżki płatków owsianych (bezglutenowych) – 2 łyżki miodu lub syropu klonowego – 1 łyżka oliwy – 1 łyżka wiórków kokosowych – 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Śliwki i jabłka kroimy w drobną kostkę usuwając pestki i gniazdo nasienne. Zróbmy z nich pyszny i zdrowy deser, który świetnie smakuje na ciepło jak i na zimno, który możemy zabrać ze sobą w słoiku do pracy lub szkoły, który poprawi nam humor podczas jesiennej pogody. Ja swojemu, oprócz jaglanego Michałka bez pieczenia FIT przyrządziłam Raffaello na krakersach, które grzeszyło swoją kalorycznością (na pewno je kiedyś wstawię!) – z obu był zachwycony. 1 łyżkę miodu łączymy z mąką ziemniaczaną i dodajemy do owoców, dokładnie mieszamy. Płatki owsiane mieszamy z 1 łyżką miodu, oliwy i wiórkami kokosowymi. Uwielbiam sprawiać mu przyjemność z jedzenia, aż miło na serduszku się robi.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/gorace-sliwki-kruszonka-kokosem/