Ciasto inspirowane batonikiem Kinder Country

Kami
Desery
03.01.2017 14:30
Ciasto inspirowane batonikiem Kinder Country

Najlepiej przesiać cukier puder (inny się do tego nie nadaje), żeby nie było grudek. Białą masę wyłóż na herbatniki i wygładź powierzhchnię, następnie pokryj ją kolejną warstwą herbatników. Pamiętaj również, że do miski z białą czekoladą nie może się dostać ani kropla wody na żadnym etapie. Do miski włóż białą czekoladę połamaną na kawałki, miskę ustaw na rondelku z gotującą się wodą. Nie wstawiaj jej do zamrażarki, to niewiele daje, a kryształki lodu mogą zepsuć strukturę śmietanki i sprawić, że się nie ubije. Uważaj jednak, bo śmietankę łatwo przebić i wtedy... masz pyszne domowe masło ;) Jeśli chcesz posłodzić śmietankę, to zawsze rób to na samym końcu, kiedy jest już ubita. Możesz ubijać śmietankę ręcznie, ale nie ma co kryć, że szybszym sposobem jest mikser lub robot kuchenny. Mieszanie białej czekolady zbyt wcześnie może sprawić, że się zwarzy. Schłodzenie miski sprawi, że śmietanka łatwie i szybciej się ubije. Kiedy widzisz, że większość czekolady się rozpuściła wymieszaj całość delikatnie. Miska powinna mieć nieco większą średnicę niż rondelek, tak aby dno miski nie dotykało wody. Jest nieco chimeryczna ;) Najlepiej rozpuszczać ją na parze. Przygotuj rondelek i miskę (szklaną, ceramiczną lub metalową, plastikowe nie są najlepsze do tego).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mniammniam.com/Ciasto_Kinder_Country-21274p.html