DOMOWE BELRISO CZYLI RYŻ JAŚMINOWY Z MUSEM ŚLIWKOWYM

Marzena
Desery
21.10.2016 20:37
DOMOWE BELRISO CZYLI RYŻ JAŚMINOWY Z MUSEM ŚLIWKOWYM

Podobny deser znajdujący się na półkach sklepowych zawiera ogromne ilości cukru i jego pochodnych, czyli substancji, które w przemyśle spożywczym możemy znaleźć niestety w większości produktów. 1. Ryż ugotować w mleku z wodą (proporcje pół na pół). 2. Śliwki pokroić w drobne kawałki i poddusić na patelni teflonowej przez około 5 minut. Jedna porcja dostarcza około: B-4 g T-0,3 g W-54 g E- 228 kcal WW-5 Świetnie w tej roli sprawdzają się owoce, które lubię łączyć z różnego rodzaju produktami. Większość z nas nawet nie zdaje sobie sprawy ile spożywamy cukru w ciągu dnia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zapachywkuchni.blogspot.com/2016/10/dieteteczne-belriso-czyli-ryz-jasminowy.html