Kruche ciastka z dżemem

Ewelina
Desery
02.03.2016 19:12
Kruche ciastka z dżemem

Składniki: - 200g masła lub margaryny, - 500g mąki pszennej, - 1/2 szklanki cukru + 2 łyżki, - 2 żółtka + 2 białka, - 2 łyżki śmietany 12%, - 2 łyżeczki proszku do pieczenia, - słoik dowolnego dżemu (u mnie domowa konfitura z czarnej porzeczki). Dodać 1/2 szklanki cukru, surowe żółtka, śmietanę oraz pokrojone na kawałki masło. Następnie ciasto rozwałkować na kształt prostokąta o grubości około 0,5cm. Pociąć na 2-3 cm kawałki. Uformować kulę, owinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://z-milosci-do-slodkosci.blogspot.com/2016/01/kruche-zawijane-ciastka-z-dzemem.html