Pączki advokatowe na mascarpone

Agnieszka
Desery
21.01.2016 10:25
Pączki advokatowe na mascarpone

Składniki: 250 g serka mascarpone 2 duże jajka 1,5 szklanki mąki 3 łyżki cukru 1 cukier wanilinowy 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki Advokatu sos: 50 g białej czekolady 3 łyżki śmietanki 30 % 2 łyżki Advokatu Uwaga: Jeśli tłuszcz będzie za gorący pączki szybko usmażą się z zewnątrz ale w środku pozostaną surowe. Pączki możecie podać oprószone jedynie cukrem pudrem lub maczać w pysznym sosie z Advokatu i białej czekolady. Wrzucać pączki i smażyć na złoto z każdej strony, przekręcając je w czasie smażenia. Pilnujcie, by tłuszczu nie rozgrzać za bardzo, bo ciasto w środku nie zdąży się usmażyć. Doskonała alternatywa dla tych, którzy boją się ciast drożdżowych. Pączki, zarówno ciasto jak i sos advokatowy są bardzo łatwe do przygotowania. Z przygotowanej masy lepić kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układać na desce posypanej mąką. Jedyna trudność na jaką możecie się natknąć to odpowiednia temperatura smażenia. Sposób wykonania: Mascarpone zmiksować z cukrem i cukrem wanilinowym. Usmażone pączki układać na ręcznikach papierowych, by odsączyć namiar tłuszczu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zjemto.blog/2016/01/Paczki-advokatowe-na-mascarpone.html