,,Topniejące bałwanki migdałowe''

Agnieszka
Desery
12.12.2015 7:24
,,Topniejące bałwanki migdałowe''

Składniki: 250 g mąki pszennej 4 łyżki mąki migdałowej 60 g cukru pudru 60 g masła 100 g miodu 3 łyżki przyprawy do piernika pół łyżeczki sody oczyszczonej 1 małe jajko Dekoracja: lukier królewski 2 białka 2 szklanki cukru pudru czekolada mleczna roztopiona w kąpieli wodnej pomarańczowy i czerwony cukrowy pisak pianki Marshmallow Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i za pomocą patyczka do szaszłyka rysujemy oczy i uśmiechy na piankach marshmallow, noski rysujemy z użyciem pomarańczowego pisaka a kokardki i szaliki czerwonym pisakiem. Również możesz tym radełkiem wykroić ciasteczka, które będą mieli ładne brzegi .Wykrawane pierożki lub ciasteczka zawsze będą miały ładne jednakowe kształty i pięknie zarobione brzegi. W misie miksera ucieramy masło z cukrem pudrem, na jasną i puszystą masę. Inspiracją do ich powstania była życzliwość marki Garneczki.pl,, marki Dom Akcesoria oraz marki Bogutynmlyn.pl powstały w mojej kuchni bałwanki. Do wykonania ciasteczek wykorzystałam miskę do rozpuszczania produktów w kąpieli wodnej marki Zenker. Doskonała do wykonania delikatnych ciast, deserów i sosów, gdyż masło i czekolada najbezpieczniej rozpuszcza się kąpieli wodnej. Wyposażony został w długą rączkę oraz specjalny haczyk, który pozwala wygodnie oprzeć miseczkę o inne naczynie. Równo i ładnie kółko za kółkiem wykroi ciasto z najmniejszymi stratami, pozostawiając minimalne resztki wolnego ciasta. Produkt wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej, co zapewnia trwałości i odporność na zarysowania. Za pomocą łyżeczki wylewamy lukier na ciastko, mocujemy piankę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://podrozwkulinaria.pl/topniejace-balwanki-migdalowe-2/