Domowe lody jogurtowo-borowkowe bez jajek

Agata
Desery
08.09.2015 14:14
Domowe lody jogurtowo-borowkowe bez jajek

to jest to ! Na blogu znajdziecie również inne przepisy na lody: Domowe lody jogurtowo-borówkowe bez jajek 60 minut + chłodzenie Składniki: 250 g mascarpone 150 g jogurtu greckiego 90 g drobnego cukru 350 g borówek + ok.150 g borówek patyczki i foremki do lodów Wykonanie: Miska na lody powinna się mrozić przez 24 godziny, zanim zaczniemy robić lody. 150 g borówek miksujemy dokładnie i wkładamy po 2 łyżeczki zmiksowanych owoców na dno foremek na lody (wykorzystałam papierowe foremki na muffiny), foremki wkładamy do zamrażarki. Z zamrażarki wyjmujemy misę na lody, przelewamy do niej masę i kręcimy lody przez 40-50 minut, aż uzyskają właściwą konsystencję. Przed podaniem foremki z lodami wkładamy po kolei do szklanki z wrzątkiem na kilkanaście sekund. W środek wtykamy patyczek i z powrotem wkładamy do zamrażarki na 3-4 godziny. Z zamrażarki wyjmujemy foremki z zamrożonymi borówkami, dokładamy do nich masę lodową wypełniając całą foremkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2015/08/domowe-lody-jogurtowo-borowkowe-bez.html