Lody jogurtowo-morelowe

Malgorzata
Desery
18.06.2015 11:48
Lody jogurtowo-morelowe

Polecam bardzo :) Składniki: z owoców pozostałych po nalewce: - owoce pozostałe po przygotowaniu nalewki (ok. 250 g), - 400 g gęstego jogurtu. lub ze świeżych owoców: - 500 g świeżych moreli, - 200 g cukru, - 400 g gęstego jogurtu. Po tym czasie odcedzić na sicie, miazgę owocową wykorzystać do przygotowania lodów, syrop do innych deserów lub napoi. Przygotowanie w maszynce do lodów: - Schłodzone morele i jogurt zmiksować, schłodzić w lodówce do 5 stopni. Przygotowanie bez maszynki do lodów: - Morele zmiksować z jogurtem, wstawić do zamrażarki, chłodzić ok. 4 godziny. Do przygotowania w maszynce do lodów lub przy pomocy blendera.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://szczyptasmaq.blogspot.com/2015/06/lody-jogurtowo-morelowe.html