Granita miętowa z dodatkiem likieru

Jolanta
Desery
13.08.2020 9:15
Granita miętowa z dodatkiem likieru

Polecam moje przepisy na sorbety i lody miętowe: sorbet z melona Sorbet jagodowy z jogurtem Sorbet truskawkowy z winem Domowe lody miętowe z likierem miętowym Domowe lody miętowe i przepis na deser z miętą: Mini serniczki miętowe 300 ml mocnego naparu herbaty miętowej z cytryną kilka świeżych listków mięty 2 łyżki syropu miętowego 3 łyżki likieru miętowego Przygotowanie: przygotowujemy mocny napar z herbaty miętowej z dodatkiem świeżych liści mięty. Napar studzimy, dodajemy jeszcze 2 łyżki likieru miętowego i wlewamy płyn do szerokiego i płaskiego naczynia ze szczelną pokrywką, w takim płaskim pojemniku szybciej płyn będzie się mroził. Mięta rośnie u mnie na balkonie, kilka gatunków rośnie też u taty na działce. Zamiast cukru wlałam 2 łyżki syropu miętowego, który dodatkowo nadał granicie miętowego koloru. Granita ma postać na wpół zamrożonego płynu, który swoim wyglądem przypomina konsystencją lody lub sorbety.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/desery/granita-mietowa/
damsko męskie spojrzenie na kuchnię

damsko męskie spojrzenie na kuchnię

Jolanta