Kruche Rurki Nadziane Bitą Śmietaną Z Galaretką

Iwona
Desery
10.07.2020 17:04
Kruche Rurki Nadziane Bitą Śmietaną Z Galaretką

Składniki na 12-15 rurek: 250 g mąki pszennej 125 g masła 125 g kwaśnej śmietany cukier na wierzch masa do rurek: 200 ml śmietany 30 % 1/2 opakowania galaretki np. agrestowej 50 ml wrzątku 2 łyżeczki cukru pudru 1. Składniki na ciasto na rurki zagniatamy i chowamy do lodówki na około 40 minut lub dłużej. 2. Schłodzone ciasto wałkujemy na grubość 2 mm i wykrawamy paski o szerokości 3 cm. 3. Foremki do rurek smarujemy masłem i nawijamy ciasto zaczynając od najszerszej części rurki. Po upieczeniu delikatnie zdejmujemy rurki z foremek i odkładamy do całkowitego wystudzenia. 4. Galaretkę rozpuszczamy w bardzo gorącej wodzie i od razu studzimy, ostudzoną przekładamy do lodówki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotowanietoproste.blogspot.com/2020/07/kruche-rurki-nadziane-bita-smietana-z.html