Kruche babeczki z pastą migdałową i bitą śmietaną

Magdalena
Desery
02.05.2020 18:36
Kruche babeczki z pastą migdałową i bitą śmietaną

Na początek warto zamówić promocyjny zestaw podarunkowy past orzechowych 3x330g Składniki: Na ciasto – na około 30 babeczek, część możecie przygotować z innym nadzieniem lub schować do metalowej puszki: 300 g mąki pszennej 150 g masła lub margaryny 80 g cukru pudru 1 jajko (jeśli szukacie przepisu z samymi żółtkami spróbujecie tego) Dodatkowo: pasta z migdałów z Karkonoska Tłocznia (polecam!) (polecam!) delikatnie prażone orzechy migdałowca z Karkonoska Tłocznia śmietana kremówka + cukier puder do smaku Rada: Jeśli babeczki mają wytrzymać dłużej do ubitej kremówki warto dodać fix do śmietany lub zrobić wersję kremu z mascarpone. U mnie te babeczki znikają w mgnieniu oka 😉 Szukając dobrej jakości pasty z migdałów koniecznie zajrzyjcie do Karkonoskiej Tłoczni położonej w samym sercu Gór Sudeckich. Takie babeczki są naprawdę proste w wykonaniu, a pasta z migdałów dodaje im wspaniałego, niepowtarzalnego smaku. Dziś zapraszam Was na pyszne kruche babeczki z pastą migdałową i bitą śmietaną. Wyborne pasty – arachidowa, z migdałów, z nerkowców. U mnie dziś część babeczek w takiej formie, reszta z owocami i kawałkami migdałów. W każdą babeczkę można włożyć dodatkowo po 1 migdale i całość posypać startymi na tarce lub rozdrobnionymi za pomocą noża migdałami. Kruche babeczki z pastą migdałową i bitą śmietaną Nasze babeczki pieczemy około 15 minut do ładnego zarumienienia w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/kruche-babeczki-z-pasta-migdalowa-i-bita-smietana/