Jogurtowy deser ombre z borówkami

Jolanta
Desery
23.03.2020 8:22
Jogurtowy deser ombre z borówkami

Składniki 1 galaretka krystaliczna np. o smaku cytrynowym 250 ml wrzątku 1 szklanka borówek 300 g jogurtu naturalnego do dekoracji: garść borówek bita śmietana przygotowana ze 100 ml śmietanki 30%, może być też śmietana w sprayu Polecam też Wam przepis na tęczowy jogurtowiec, zdjęcie tego jogurtowca w 2013 r. na FB-ku wywołały komentarze typu Bajeczne ciasto na bajecznej paterze mniammmm , o rany!!! Tej 2 warstwie przydałaby się jeszcze z 1 łyżka musu borówkowego bo na zdjęciu jest prawie taka sama jak ostatnia warstwa. Z podanych proporcji możecie wyczarować deser w małej tortownicy o średnicy 18 cm, wystarczy zrobić jakiś ciasteczkowy spód, czy też wyłożyć biszkoptami dno tortownicy. Po 10 minutach wyjmujemy szklanki, wlewamy galaretkę do 2 kubka z jogurtem, mieszamy i wlewamy 2 warstwę do szklanek. Wczoraj kupiłam pół kilo borówek za 2 € i z połowy zrobiłam ten dzisiejszy borówkowy deser na zimno. Mieszamy masę jogurtową z musem z resztą galaretki, wlewamy do szklanek i wstawiamy do lodówki. Wymaga nieco więcej pracy, ale efekt końcowy tak bardzo mi się podobał, że pomyślałam, że warto Wam zaprezentować go właśnie w takiej formie w szklaneczkach. Wyjmujemy i robimy ostatnią najjaśniejszą warstwę z masy z 3 kubeczka. Jeśli szukacie innych inspiracji na desery, zapraszam Was serdecznie do obejrzenia wszystkich przepisów na desery. Sposób przygotowania przepisu na Jogurtowy OMBRE z borówek. Ombre w deserach nawiązuje do trendu w koloryzacji włosów, które przechodzą od ciemnych do blondów przez ich różne odcienie. Deser ombre cieszy nie tylko podniebienie, ale też oko, zrobiłam 3 kolorową wersję ombre.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/desery/deser-ombre/