Keto French Silk Pie (Paleo, LowCarb, Vegan)

Paulina
Desery
23.02.2020 11:43
Keto French Silk Pie (Paleo, LowCarb, Vegan)

🙂 Ale krem ma w istocie jedwabną konsystencję 😀 Keto french silk pie – ciasto łączące skrajności i zjednujące ludzi o rożnych poglądach dietetycznych Mniejsza o nazwę, najważniejszy jest fakt, że ciasto jest absolutnie przepyszne, a w moim przypadku w dodatku także zgodne z dietą ketogeniczną i wegańską. No to mieliśmy małą przerwę od słodkości w postaci krokiecików z kalafiora, to teraz można wrócić z powrotem do mojego konika, czyli keto ciast i deserów… Okazuje się, że ciasto zostało wynalezione w połowie XX wieku w USA przez niejaką Betty Cooper z okazji konkursu znanego jako Pillsbury Bake Off. Każde z nich z osobna jest pyszne – wyobraźcie sobie więc jak smakują w połączeniu… 😀 A wracam z nie byle czym, bo z keto french silk pie, czyli ciastem o francuskim rodowodzie, którego krem ma być gładki niczym jedwab. Jeszcze jeden plus, o którym wcześniej zapomniałam wspomnieć to fakt, że ciasto robi się w całości na zimno. Zatem weganie i miłośnicy diety ketogenicznej, w dużej mierze kojarzonej z produktami odzwierzęcymi, mogą zasiąść do wspólnego stołu…. Keto french silk pie Triada kulinarnych przebojów w wersji keto No to teraz kilka słów na temat składu. A nazwę zawdzięcza tylko i wyłącznie temu, że wypełnia je czekoladowy mus, co najwidoczniej rodzi skojarzenia z jedwabiem i Francją… 🙂 Jeśli podobają Wam się treści prezentowane na moim blogu i chcecie okazać wsparcie dla mojej działalności, to zachęcam do postawienia mi wirtualnej kawy za pomocą poniższego przycisku

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://moderncavegirl.pl/recipe/keto-french-silk-pie/