Ekspresowe pączusie twarogowe

Magdalena
Desery
07.02.2020 3:06
Ekspresowe pączusie twarogowe

1 szklanka mąki (ok. 150-160 g) 1 łyżka wódki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 3-4 łyżki cukru pudru sok z 1/2 cytryny szczypta soli 1 litr oleju do smażenia Wykonanie: Są banalnie proste i tanie w przygotowaniu, a robi się je błyskawicznie - nie posiadają w składzie drożdży, więc ciasto nie musi rosnąć, ani nie trzeba go wyrabiać. Jednak jeśli olej będzie za mocno rozgrzany, to pączki z zewnątrz się przypalą, a w środku będą surowe! Alternatywa dla tradycyjnych pączków - ekspresowe mini pączki z sera twarogowego, z lekko cytrynową nutą. Idealna propozycja na Tłusty Czwartek dla osób zapracowanych, którzy nie mają czasu na tradycyjne pączki. Olej powinien być dobrze rozgrzany – możemy to sprawdzić wrzucając do niego mały kawałek chleba – po wrzuceniu powinny pojawić się bąbelki. Mieszamy (najlepiej mikserem) z jajkami, wódką i sokiem z cytryny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2020/02/ekspresowe-paczusie-twarogowe.html