Jabłka w karmelu

Anna
Desery
30.01.2020 14:32
Jabłka w karmelu

Opis Jabłka w karmelu: Jabłka w karmelu to przepyszna propozycja na deser. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na desery oraz inne przepisy na dania dla dzieci. Wbijamy na tyle głęboko, aby po podniesieniu jabłko się nadal na nim trzymało. Opis przygotowania: Na początku blachę wykładamy papierem do pieczenia i odstawiamy na bok. Następnie w dużym garnku podgrzewamy cukier na średnim ogniu. Im bardziej kształtne jabłko, tym łatwiej można je zanurzyć w karmelu i odstawić do zastygnięcia. Następnie każde jabłko łapiemy za patyczek i maczamy w karmelu. Gotowe jabłka odstawiamy na blachę z papierem. Odstawiamy tak do zastygnięcia karmelu na jabłkach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/jablka-w-karmelu/