Kakaowe nadziewane orzeszki – świąteczne ciasteczka

Magdalena
Desery
17.12.2019 17:49
Kakaowe nadziewane orzeszki – świąteczne ciasteczka

Ja tym razem postawiłam na ekspresowe rozwiązanie i użyłam gotowego nadzienia o smaku waniliowym i adwokatowym Kandy Lauretta Składniki: 250 g mąki pszennej 150 g masła lub margaryny 120 g cukru pudru 1 płaska łyżka naturalnego kakao 1 jajko klasy M Dodatkowo: ulubiony krem lub nadzienie – u mnie nadzienie kremowe o smaku waniliowym i adwokatowym Kandy Lauretta Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy cukier puder, kakao i masło. Ostatnio nabyłam nowy opiekacz do orzeszków (pisałam Wam o tym tutaj, tam znajdziecie też kod rabatowy na taki opiekacz) i teraz co rusz przygotowuję nowe orzeszki 😉 Dziś polecam Wam kakaowe nadziewane orzeszki. Zbyt małe nie dadzą pełnego kształtu orzeszków, a jeśli będą zbyt duże ciasto wypłynie ponad kształt foremki – jednak w tym wypadku po prostu będziemy musieli odciąć nadmiarowe brzegi. Kakaowe nadziewane orzeszki – świąteczne ciasteczka Nie wiem jak Wy, ale ja po prostu uwielbiam takie orzeszki i nie wyobrażam sobie bez nich Świąt. Rozgrzewamy opiekacz do orzeszków (lub szykujemy patelnię do orzeszków lub foremki do piekarnika). Rada: Gotowe skorupki można przechowywać przez kilka dni lub od razu nadziewać ulubionym kremem lub nadzieniem. Dlatego warto zrobić na próbę z 3-4 orzeszki, aby wyczuć jak wielkie kuleczki lepić.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/kakaowe-nadziewane-orzeszki-swiateczne-ciasteczka/