Wegańska drożdżówka z cynamonem

Desery
14.11.2019 17:24
Wegańska drożdżówka z cynamonem

Vegan cinnamon bun 1 serving (470 kcal) time of preparation: 20 minutes (+15 minutes of baking) Ingredients: 65 ml plantbased milk 15 g cooked pumpkin 15 g plantbased yogurt 1 tablespoon of sugar or erythritol 105 g wheat flour 1/2 teaspoon dry yeast 1/2 teaspoon baking powder filling: cinnamon and garam masala to taste 15 g strawberry jam (or other favorite) for serving: 25 g plantbased yogurt cinnamon and sugar to taste Instructions: Heat plantbased milk with pumpkin, yogurt and sugar. Nie sposób się od nich oderwać, gwarantuję 🙂 Wegańska drożdżówka z cynamonem 1 porcja (ok. 470 kcal) czas przygotowania: ok. 20 minut (+15 minut pieczenia) koszt: ok. 2 zł Składniki: 65 ml mleka roślinnego 15 g ugotowanej dyni 15 g jogurtu roślinnego 1 łyżka cukru lub erytrytolu 105 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki suchych drożdży 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia nadzienie: cynamon i garam masala do smaku 15 g dżemu truskawkowego (lub innego ulubionego) do podania: 25 g jogurtu roślinnego cynamon i cukier do smaku Wykonanie: Bake at 180 Celsius degrees for about 15 minutes. Serve with yogurt mixed with cinnamon and sugar. Podajemy z jogurtem wymieszanym z cynamonem i cukrem. Pieczemy w 180 stopniach ok. 15 minut. Przygotowałam dla Was przepis na WEGAŃSKĄ DROŻDŻÓWKĘ Z CYNAMONEM. Dyniowe, korzenne, delikatne, mięciutkie i idealnie słodkie – do wpisania z pieczeniowe plany! Mleko roślinne podgrzewamy z dynią, jogurtem i cukrem. Wegańska drożdżówka z cynamonem Zawijamy i kroimy na pół (wzdłuż), a następnie ponownie zawijamy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rabarbarowo.pl/weganska-drozdzowka-z-cynamonem/