Ciasteczka szarlotki

Kasia
Desery
11.09.2019 13:08
Ciasteczka szarlotki

Te ciasteczka to coś pośredniego pomiędzy racuszkami a ciasteczkami.idealne na drugie śniadanie do szkoły lub do popołudniowej kawki -polecam - 1,5 kg jabłek - kostka margaryny (250g) - 400 g mąki - 4 jajka - łyżeczka proszku do pieczenia - opakowanie cukru waniliowego - 200 g cukru - pół łyżeczki cynamonu - sok z pół cytryny - szczypta soli Przygotowanie: Jabłka obrać,usunąć z nich gniazda nasienne,pokroić w drobną kostkę,dodać cynamon i skropić sokiem z cytryny,wymieszać. Zobaczcie również inne przepisy na moje ciasteczka: Ciasteczka z czekoladą pieguski Kruche ciasteczka jak za dawnych lat Kisielowe ciasteczka Ciasteczka adwentowe -6 sprawdzonych przepisów Kruche ślimaczki z dżemem Następnie dodawać po jednym jajku,dalej miksując(nie przejmujcie się jak masa będzie wyglądać jak zważona ,tak mam być),dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksujemy na gładka masę. Pyszne mięciutkie ciasteczka,z dużą ilością jabłek,moje dzieci były zachwycone.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.swojskiejedzonko.com/2019/09/ciasteczka-szarlotki.html