ciasteczka mocno czekoladowe

Desery
31.08.2019 22:30
ciasteczka mocno czekoladowe

Co więcej, w trakcie ich kosztowania można natrafić na kawałek tak dużej dawki czekolady, że jest ona mimo pieczenia wciąż lekko płynna, dlatego uważam, że te ciasteczka wprost rozpływają się w ustach! A czego potrzebujesz do upieczenia ciasteczek? 200 g dobrej czekolady o zawartości 70-80% kakao 2 duże jajka 60-70g masła (dodałam lekko solonego) 120 g drobnego cukru do wypieków 50 g maki pszennej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie Jako że lubię podróżować, wspomnienia z wyjazdów staram się pielęgnować jak najdłużej, ciesząc się nimi lub dzieląc. Dodaj mąkę z proszkiem, a na sam koniec wsyp posiekaną na dość duże kawałki resztę czekolady. Około 120g czekolady roztop w rondelku o grubym dnie razem z masłem. A skoro kończą się wakacje, to musowo trzeba się z jej pomocą pocieszyć! Po tym czasie łyżką nabieraj masę i wykładaj w pewnych odstępach na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Jajka z cukrem zmiksuj na kogel-mogel.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rajdlapodniebienia.pl/index.php/2019/08/31/ciasteczka-mocno-czekoladowe/