Chałwowe mille-feuille

Desery
23.06.2019 22:04
Chałwowe mille-feuille

Na wierzch połóż arkusz papieru do pieczenia a na niego niezbyt ciężką blaszkę do pieczenia (tak aby lekko obciążało cały płat ciasta). Pokrój ciasto (np. nożem do pizzy) wzdłuż na 3 pasy a następnie każdy pasek na 5 kawałków. Piecz 15 minut w temp. 200°C, po tym czasie zdejmij blaszkę i papier i dopiekaj jeszcze 5 minut. Pierwszy płat ciasta francuskiego połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Składniki: (15 szt.) 3 płaty ciasta francuskiego o wym. 30 x 25 cm. 300 ml. śmietanki 36% 250 g. chałwy waniliowej 1/2 laski wanilii 250 g. Krem przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj na wystudzone płatki ciasta.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://deliciousplacebynatalia.blogspot.com/2019/06/chawowe-mille-feuille-mille-feuille.html