Waniliowe gofry na maślance

Katarzyna
Desery
28.04.2019 18:23
Waniliowe gofry na maślance

Wartość odżywcza 1 gofra (wyszło 14 szt.) 129 kcal B 8 g W 16 g T 6 g Składniki: 375 ml maślanki 200 g mąki (u mnie jaglana) 125 ml mleka 5 łyżek skrobi ziemniaczanej 6 łyżek oleju 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody kilka kropel aromatu waniliowego lub laski wanilii Przygotowanie: W jednej misce mieszamy maślankę, mleko, olej i żółtka. Zachęcam do skorzystania z przepisów na inne smaczne i zdrowe gofry w moim wykonaniu: GOFRY CYNAMONOWE w wersji bezglutenowej z mąki jaglanej, PIERNIKOWE GOFRY z mocnym aromatem piernika oraz GOFRY BUDYNIOWE Żeby wyszedł z nich porządny posiłek na śniadanie, które zapewni nam mnóstwo energii bez zapchania się samymi węglowodanami, dodałam twaróg. Do mokrych składników dodajemy suche, aromat lub laskę wanilii i na koniec ubite białka. Użyłam do tego ekologicznego aromatu waniliowego, który jest dość mocny i jego zapach unosił się po całym domu podczas pieczenia gofrów. Tym razem wykonałam je na maślance z dodatkiem wanilii.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.zdrowo-i-aktywnie.pl/2019/04/waniliowe-gofry-na-maslance.html