Banan zapieczony z masłem orzechowym, syropem z agawy i migdałami

Desery
07.03.2019 22:12
Banan zapieczony z masłem orzechowym, syropem z agawy i migdałami

Banan zapieczony z masłem orzechowym, syropem z agawy i migdałami Banan zapieczony z masłem orzechowym, syropem z agawy i migdałami Please follow and like us: Like this: Like Loading... Składniki na 2 porcje: – 2 duże banany – 2 łyżki masła orzechowego ( u mnie domowe) – 2 łyżki syropu z agawy – 4 łyżki płatków migdałowych Banany bardzo dokładnie wyszorować (skórkę), osuszyć, i rozciąć skórkę wzdłuż przez środek. Delikatnie rozwinąć skórkę na boki, banany ponakłówać widelcem, wierzch posmarować masłem orzechowym, polać syropem z agawy (można zastąpić miodem lub innym ulubionym syropem), posypać migdałami (lub innymi orzechami wg smaku i uznania) i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.smakiarmine.pl/na-slodko/banan-zapieczony-z-maslem-orzechowym-syropem-klonowym-i-migdalami/